Voorwoord

Mentale zuivering en healing is een deel dat zowel in kwantiteit als in kwaliteit waardevol is. Het biedt prachtige inzichten in de wereld van de mind in relatie met het lichaam aan de ene kant en met de ziel aan de andere kant. Op interessante wijze omvat in de opvatting van Hazrat Inayat Khan de mind het hart: denken en voelen zijn niet van elkaar gescheiden. De kwestie wordt vanuit drie verschillende gezichtspunten besproken.

In Het Boek van Gezondheid presenteert Hazrat Inayat Khan een beeld van gezondheid en healing dat uitstijgt boven de controversies tussen de traditionele en ´westerse´ professionals. Bovendien doet het een direct appel op zowel de gewone mens als op healers. Het zet zowel de basiswetten uiteen die de goddelijke healingsmacht beheersen als verscheidene methoden voor de toepassing ervan.

In Mentale zuivering wordt een totaal ander perspectief geboden. Deze verzameling papers handelt over de werking en de hygiĆ«ne van de mind en het hart. Men komt tot begrip over hoe de mind te ´regelen´, zowel voor het leiden van het dagelijks leven als voor de spirituele ontwikkeling. Spiritualiteit is niet de wereld op fysieke of mentale wijze te verlaten. Het impliceert daarentegen hoe om te gaan met het leven en toch door gepaste afstemming je balans te bewaren.

De Mind-wereld weidt uit over dit onderwerp en resulteert in een soort reisgids door de wereld van de mind. Ofschoon het uiterst praktisch is, neemt het nooit de plaats in van je eigen opties en beslissingen. Het is als een fundering waarop je je individuele leven bouwt.