De manifestatie van geluid op het fysieke vlak

De moderne wetenschap heeft recentelijk ontdekt dat er op bepaalde platen de impressie van geluid helder zichtbaar gemaakt kan worden. In werkelijkheid valt de impressie van geluid helder op alle objecten, alleen is het niet zichtbaar. Het blijft een bepaalde tijd op een object en verdwijnt vervolgens. Degenen die op wetenschappelijke wijze de verschillende impressies hebben bestudeerd die door geluid worden gemaakt hebben de heldere vormen van bladeren, bloemen en andere dingen van de natuur ontdekt, wat het bewijs is van de overtuiging die door de mensen uit de oudheid werd aangehangen, dat de creatieve bron in zijn eerste stap in de richting van manifestatie hoorbaar was en in de volgende stap zichtbaar. Het toont ook aan dat alles wat we in deze zichtbare wereld zien, elke vorm, is geconstrueerd door geluid en het waarneembare verschijnsel van geluid is.

Wanneer we dieper in dit onderwerp duiken vanuit een mystiek gezichtspunt dan zien we dat elke lettergreep een bepaald effect heeft. Net zoals de vorm van elk geluid anders is zo heeft elke lettergreep een speciaal effect; en derhalve heeft elk geluid dat wordt gemaakt of elk woord dat wordt uitgesproken in het bijzijn van een object dat object met een bepaald magnetisme opgeladen. Dit verklaart voor ons de methode van de healers, leraren en mystici, die door de macht van geluid een object hebben geladen met hun healing macht, met hun macht van gedachte. En wanneer dit object als een drankje of als voedsel werd gegeven, bracht het het gewenste resultaat voort. Daarnaast hebben veel meesters van occulte wetenschappen, die met de ongeziene wezens door de macht van geluid hebben gecommuniceerd nog veel grootsere dingen verricht. Door de macht van geluid hebben ze wezens gecreëerd; met andere woorden: door de macht van geluid hebben ze een lichaam gegeven aan een ziel, een spirit, die in een soort wezen makend dat nog niet een fysiek wezen is maar een wezen van een hoger soort. Zij hebben zulke wezens Muwakkals genoemd; en zij werkten via deze wezens, hen in elke richting van het leven voor een bepaald doel gebruikend.

Het fysieke aspect van geluid heeft ook een grote invloed op het menselijk lichaam. Het gehele mechanisme, de spieren, de bloedcirculatie, de zenuwen worden allemaal bewogen door de macht van vibratie. Net zoals er resonantie is voor elk geluid, zo is het menselijk lichaam een levende resonator voor geluid. Ofschoon je door geluid gemakkelijk een resonantie in substanties als koper en brons kunt produceren is er toch geen grotere en levendigere resonator van geluid dan het menselijk lichaam. Geluid heeft een effect op elk atoom van het lichaam, want elk atoom weergalmt; geluid heeft een effect op alle klieren, op de bloedcirculatie en op de hartslag.

In India wordt er elk jaar een feest gevierd waarop de mensen de grootse helden van het verleden herdenken en over de tragedie van hun levens rouwen; en er worden soms op een hele slechte manier en soms op een betere manier bepaalde instrumenten, bepaalde trommels bespeeld. En er zijn sommige mensen die bij het horen van die trommels meteen in extase raken; omdat het geluid van de trommel direct hun gehele systeem binnen gaat en het tot een bepaalde toonhoogte brengt waar zij extase voelen. En wanneer ze in extase zijn kunnen ze in het vuur springen en eruit komen zonder verbrand te zijn; zij kunnen zichzelf met een zwaard snijden en zij worden meteen geheald; zij kunnen vuur eten en worden niet verbrand. Je kunt dit elk jaar op die specifieke tijd zien.

Zij noemen zo´n gesteldheid Hál. Hál betekent hetzelfde als gesteldheid; het is er een gepaste term voor, omdat ze bij het horen van de trommel aan die gesteldheid denken en er in binnengaan. Zij hoeven niet zo hoogopgeleid te zijn om in die trance te gaan, noch geëvolueerd; soms zijn het hele gewone mensen; geluid kan echter een zodanig effect op hen hebben dat zij naar een hogere extase worden bewogen.

Dr. Abrams, een medicus uit San Francisco heeft de vraag opgeworpen hoe het plotse healen van een zwaard-snede in extase wordt veroorzaakt. Ofschoon alle andere doctoren het niet met hem eens waren, dacht hij op intuïtieve wijze dat door de hulp van vibraties ziekten genezen konden worden. Maar in plaats van dat hij op zoek ging naar de macht van vibraties in woorden wilde hij die in electriciteit vinden. Toch is het principe hetzelfde: hij nam de snelheid van de vibraties van het lichaam en door dezelfde snelheid van electrische vibraties behandelde hij de elementen van het lichaam. Hij begon goede resultaten te boeken, maar het is een onderwerp dat zeker een eeuw nodig heeft om zich ten volle te ontwikkelen. Het is een heel breed onderwerp en dit is nog maar het begin; derhalve komt er nog geen einde aan de fouten; maar tegelijkertijd, als mensen er geduld mee zouden kunnen hebben dan zou er na vele jaren iets uit voort kunnen komen wat van groot nut zou kunnen zijn voor de medische wereld.

Dit voorbeeld laat zien dat wanneer iemand zich heeft gesneden en tegelijkertijd geheald kan worden hij zo´n toestand in zijn lichaam heeft gecreëerd dat de vibraties ervan in staat zijn elke wond onmiddellijk te healen. Maar wanneer die zelfde persoon niet in die toestand verkeert dan kan hij wanneer er een snee is niet geheald worden; hij dient in die specifieke toestand te zijn; de vibraties dienen op die specifieke snelheid werkzaam te zijn.

Er is een school van Soefis in het Oosten die de Rafai school wordt genoemd. Hun voornaamste doel is de macht van de spirit over de materie te vergroten. Experimenten zoals het eten van vuur of het springen in het vuur of het snijden van het lichaam worden er verricht teneinde macht en controle over de materie te verkrijgen. Het geheim van het hele fenomeen is dat zij door de macht van woorden proberen hun lichaam af te stemmen op die toonhoogte van vibratie waar geen vuur, geen snee, niets het kan raken. Omdat de vibraties van hun lichaam gelijk is aan vuur heeft het vuur derhalve geen effect. Komen we nu bij de kwestie van muziek, waarom heeft muziek een effect op iemand, waarom houdt iemand van nature van muziek? Dat is niet omdat hij erin getraind is of omdat het een gewoonte is, maar omdat aantrekkingskracht een natuurlijk effect van geluid is. Je zou je af kunnen vragen waarom het zo is dat sommige mensen geen gevoel voor muziek hebben. Dat komt omdat dat gevoel in hen nog niet is gecreëerd. De dag waarop zij leven beginnen te voelen, zullen ze ook van muziek gaan genieten.

Om die reden hebben de wijzen de wetenschap van geluid als de belangrijkste wetenschap in elke omstandigheid in het leven beschouwd: in healing, in onderwijzen, in evolueren en in het volbrengen van alles in het leven. Op deze basis werd de wetenschap van Zikr door de Soefis ontwikkeld, en maakten de Yogis Mantra Shastra. Met Zikr wordt niet een bepaalde frase bedoeld, maar een wetenschap van woorden. In het gesproken woord handelen verfijndere vibraties. De vibraties van de lucht zijn niets; maar omdat elk woord een adem achter zich heeft heeft het een spirituele vibratie, de handeling van adem is op fysieke wijze werkzaam terwijl tegelijkertijd de adem zelf een electrische stroom is. De adem is niet alleen de lucht, maar ook een electrische stroom; derhalve is het een innerlijke vibratie.

Los van de betekenis die een woord heeft, kan zelfs het geluid van de lettergrepen een goed resultaat of een rampzalig resultaat voortbrengen. Degenen die hier vanaf weten kunnen verscheidene momenten in de geschiedenis in herinnering brengen waarop door de fout van een dichter die niet de juiste woorden in de lofprijzing van een koning had gebruikt zijn koninkrijk werd vernietigd. En hoe weinig denkt men hier over na! Door te zeggen: ´Welnu, ik kan dat gezegd hebben, maar ik meen het niet´, zijn mensen overtuigd dat door iets te zeggen zij niets hebben gedaan zo lang als zij het niet gemeend hebben. Maar zelfs het zeggen van iets zonder betekenis heeft een groot effect op het leven.

De wetenschap van geluid kan gebruikt worden bij de educatie, in het zakenleven, in de handel, in de industrie, in de politiek teneinde een gewenst resultaat voort te brengen. Maar het beste gebruik ervan wordt in spirituele evolutie gemaakt; door de macht van geluid of het woord kun je op spirituele wijze evolueren en al de verschillende fasen van spirituele perfectie ervaren. Muziek is het beste medium om de ziel wakker te maken; er bestaat niets beters. Muziek is de kortste, directste weg naar God; je dient echter te weten wat muziek is en hoe je haar moet gebruiken.