Voorwoord

Het was al eerder aangekondigd dat, daar de huidige wereld meer openstaat voor het begrip van het mystieke gedachtegoed, veel diepere lezingen die Inayat Khan in eerste instantie alleen voor zijn discipelen bedoeld had in de nabije toekomst gepubliceerd zouden gaan worden. Het is nu het juiste moment om deze editie van de Gatha’s van Inayat Khan naar buiten te brengen.

Deze Gatha’s zijn, op een enkele uitzondering na, ongepubliceerde leringen die begin jaren twintig van de vorige eeuw aan zijn discipelen zijn gegeven. In zijn begrip en consideratie van de individuele behoeften en reacties presenteerde Hazrat Inayat Khan elk van de zeven onderwerpen van De Gatha’s in drie fasen, waarbij elke fase bestaat uit tien lessen. Terwijl de Gatha’s in de opleidingsklassen van de Soefi-Beweging in een iets andere volgorde worden aangeboden, hebben de uitgevers ervoor gekozen om ze te publiceren in navolging van het onderzoek dat door de Nekbakht Foundation en Sirdar van Tuyll van Serooskerken, wier aantekeningen Inayat Khans eigen publicatie-bedoelingen aangeven, en die samen met andere leerlingen en naaste medewerkers van Inayat Khan deze versie heeft samengesteld en voorbereid.

Van bijzonder belang is de invoeging van de vragen van sommige van zijn mureeds en de antwoorden door de meester die betrekking hebben op sommige van de leringen.

Er is geen poging ondernomen de volgorde van de woorden of wat een herhaling zou kunnen lijken te veranderen teneinde een conventioneel aanvaardbare syntaxis te verkrijgen. Er is geen giswerk verricht aangaande de paar missende woorden in Vragen en Antwoorden. In sommige gevallen is er een alternatieve spelling toegepast om overeenstemming te bereiken met de eerste twaalf delen van de Soefi Bboodschap (the Sufi Message).