Belangstelling en onverschilligheid

Belangstelling vloeit voort uit onwetendheid en onverschilligheid vloeit voort uit wijsheid; toch is het niet wijs om belangstelling te vermijden zolang als we ons in de wereld van illusie bevinden. De belangstelling van God is de oorzaak van de gehele schepping geweest en die belangstelling houdt het gehele universum in harmonie; desalniettemin zou je niet helemaal ondergedompeld moeten worden in fenomenen, maar jezelf te verwezenlijken als iemand die onafhankelijk van belangen is.

Het tweeledige aspect van het enige Wezen heeft in de vorm van liefde en schoonheid het universum geprezen en harmonie voortgebracht.

Degene die in bij de staat van onverschilligheid arriveert zonder belangstelling in het leven te ervaren is incompleet en is geneigd om elk moment verleid te worden door belangstelling; maar degene die bij de staat van onverschilligheid arriveert door via belangstelling heen te gaan verwerft werkelijk de gezegende staat. Volmaaktheid wordt niet alleen via belangstelling noch alleen via onverschilligheid bereikt, maar via de juiste ervaring en het juiste begrip van beide.